9/19/11

It Could Be Sweet...

Çoğu futbol yorumcusu tarafından,bir futbol takımının en stratejik bölgesi olarak kabul edilir Orta Saha. Özellikle oyunu çift yönlü oynayabilen orta saha oyuncuları günümüz futbolunun vazgeçilmez adamları olarak değer görür.Malum, Türk futbolunda bu özelliğe sahip oyuncu sayısı oldukça az. Zaten az olan bu oyuncuların da bir çoğu futbol döneminin son zamanlarını yaşamakta. Emre Belözoğlu, Türk futbolunun bu mevkide en uç örneği olarak kabul edilse bile, Selçuk İnan, Ceyhun Gülselam, Necip Uysal, Mehmet Ekici gibi genç ve yetenekli isimler de, bu futbol mantığında oynayan ve tecrübe kazandıkça daha da etkili oyuncular haline geleceklerine inandığım isimler.

Geçtiğimiz sezondan beri dikkatimi çeken ve oynadığı futbol ile beni kendisine hayran bırakan bir genç yıldız adayından bahsedelim biraz. Takımı Eskişehirspor'un bu sezon en stratejik ismi olarak görünmekte. Oyun zekası yüksek, bilekleri yumuşak ve iyi pas dağıtan, doğru tercih yapan genç bir isim. Eğer Eskişehirspor'u biraz takip ettiyseniz bahsettiğim ismin kim olduğunu tahmin etmişsinizdir muhtemelen...

Alper Potuk 8 nisan 1991 doğumlu, henüz 20 yaşında gencecik bir isim. Bülent Uygun'un gönderilmesinin ardından Eski Galatasaray Teknik Direktörü Skibbe'nin gelmesiyle bir anda oyun yapısı değişen Eskişehirspor'un en önemli ve stratejik adamı olarak görevini yerine geitrmekte. Skibbe bu oyuncudaki potansiyeli gözden kaçırmamış anlaşılan. Gerek geçtiğimiz hafta Beşiktaş maçında, gerekse Sivas deplasmanında oynadığı etkili futbol ile, iyi kurgulanmış bir takımı adeta maestro gibi yöneten Alper Potuk, geçtiğimiz sezon şans bulduğu maçlarda ortaya koyduğu performansın yanıltıcı olmadığını ispatlar nitelikte. Çok değil 1-2 sene sonra onu Büyük klüplerde görmek beni şaşırtmayacaktır. Gün itibari ile seyretmesi en keyifli takımlardan biri olarak gördüğüm Eskişehirspor'un, beni en çok heyecanlandıran futbolcusu statüsünde. 

Her ne kadar, bu sene bu Türkiye ligini takip etmeyeceğini söyleyen bir çok arkadaşım bulunsa da, hala Türkiye'de iyi futbol oynayan takımlar ve futbolcular olduğuna sonuna kadar inanan bir isim olarak, taraflı tarafsız herkese Eskişehirspor'un maçlarını takip etmelerini ve özelikle Alper Potuk ismine dikkat etmeleri gerektiğini söylemekten bir gram bile çekinmiyorum efendim.

2 comments:

  1. Alper zaten büyük takımda oynuyor.

    ReplyDelete
  2. Haklısınız. Kağıt üzerinde büyük takımlardan bahsetmeye çalışmıştım. Elbette ki Eskişehirspor Türkiye'nin önde gelen klüplerden biri...

    ReplyDelete