9/21/11

Pull The Trigger


Gasperini'nin gelmesini bir türlü anlayamamıştım aslında. Hangi akla hizmet, hengi muhteşem beynin ürünüdür emin değilim ancak, 2008 yılında klübe adım atması ile Inter klübüne tarhinin altın çağ'ını yaşatan Mourinho'nun takıma ve klübe kattığı ne kadar pozitif yapı varsa hepsini silip süpürdü Inter yönetimi.

2009-2010 senesinde kazanılan Serie A, Coppa Italia, UEFA Şampiyonlar Ligi ve FIFA Dünya Klüpler Kupası'nın ardından bir klübün bu denli düşüş ivmesine geçmesini, Mourinho'nun takımdan ayrılmasına bağladı birçok insan. Aslında hak vermemek de elde değil. Chelsea'dan ayrılışını hatırlıyorum Mourinho'nun. Chelsea taraftarları stadın etrafında toplanmış "Come Back Mourinho" diye haykırırlarken, belki de klübün yaşadığı Altın dönem'in ne denli büyük bir ivme ile düşeceğinin farkındaydılar sanki.
Inter klübünde bugün yaşanan sıkıntıların, kazanma alışkanlığı olan bir takımın bu alışkanlığını ve yapısını gün be gün kaybedişinin tek sorumlusu olarak Gasperini'yi görmek haksız bir davranış.
Adam oynattığı sistem'de hep ısrarcı oldu bu güne kadar. 3-4-3 yapısını kendine ilke edinmiş ve bu yapıdan vazgeçmeyen bir hoca Gasperini. Inter yönetimi bunu bile bile bu hocayı takımın başına getirdiyse eğer, daha öncelerinde Benitez'i hoca olarak klübe kazandırıp, Oynattığı yapının İtalya gibi sert ve fiziksel kuvvete bağlı bir ligde olmayacağını bile bile kararında ısrar ettiyse Inter yönetimi. Milan'da ne yaptığı belli olmayan ve taraflı tarafsız herkesin eleştirilerine mağruz kalan bir hoca'yı, Takımı yönetmesi için klübün başına getirmişse ve bu yanlışları arka arkaya yapıp, hiçbir hatadan ders almadan inatla yapmaya devam ediyorsa, bugün Gasperini'yi acımasızca eleştirmenin, birazcık da olsa haksızlık olacağı kanaatindeyim. 2 sene önce Barcelona'yı Şampiyonlar Ligi'nden eden bir takım kurgusunun, bugün kendi sahasında Trabzonspor'a yenilen bir yapı haline gelmesinin nedenlerini Inter yönetiminin dikkatli incelemesi gerektiğini düşünmekteyim. Yoksa Gasperini zaten kötü hoca o konuda fikrim değişmez.


No comments:

Post a Comment